alove-logo
0
0 €
  • Domov
  • Ako vybrať správnu veľkosť prsteňa

Ako vybrať správnu veľkosť prsteňa

21. 08. 2023

Nastala tá správna chvíľa a vy vyberáte dokonalý prsteň? Okrem dizajnu je veľmi dôležitá aj správna veľkosť, ani príliš veľká, ani príliš malá. Kúpa prsteňa online nebola nikdy jednoduchšia. Ak máte obavy z veľkosti prsteňa, tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu zorientovať sa. A ak by vám prsteň aj tak nesadol, bezplatne vám ho upravíme, vymeníme alebo vyrobíme v požadovanej veľkosti.

Ako vybrať správnu veľkosť prsteňa

Ako vybrať správnu veľkosť prsteňa?

 

Ak nemáte špeciálne meracie krúžky, stiahnite si tabuľku veľkostí prsteňov. Položte svoj súčasný prsteň (alebo prsteň svojej snúbenice) na vytlačený papier a nájdite najlepšiu zhodu medzi vnútorným priemerom a zobrazenou veľkosťou. Číslo nad kruhom predstavuje veľkosť príslušného krúžku.

 

STIAHNUŤ LIST VEĽKOSTÍ PRSTENOV

Tipy na úspešné meranie

 

Najpresnejšie je meranie pomocou meracích krúžkov, ponúkame vám niekoľko tipov, aby prsteň dokonale sedel.

 

Najlepším časom na meranie je koniec dňa, keď sú vaše prsty najväčšie.

Pri výbere veľkosti prsteňa musíte mať na pamäti, že v letných mesiacoch majú prsty tendenciu viac opúchať, takže veľkosť sa počas dňa zväčší aspoň o jednu veľkosť, v zime sa zase kvôli chladu pokožka prstov napína, takže na to musíte myslieť pri skúšaní veľkosti.

Meranie opakujte niekoľkokrát počas dňa.

Majte na pamäti, že prstene so širšou obrúčkou, ako sú 4 mm, sa štandardne hodia na väčšie veľkosti ako bežné 3 mm prstene.

Ak máte väčší kĺb ako koreň prsta, majte na pamäti, že prsteň musí prejsť cez kĺb, tým teda bude voľnejší na koreni prsta.

Krúžok by nikdy nemal byť tesný, kvôli vonkajším podmienkam by mohol spôsobiť opuch prstov a odkrvovanie, veľkosť by mala byť vždy voľnejšia, aby sa krúžok dal ľahko otáčať zo strany na stranu, alebo by mala byť medzera asi dva milimetre, keď sa nasadený krúžok pritlačí k lôžku.

Prsteň by sa mal dať z prsta sňať bez tlaku a zvrásnenia pokožky prsta.

Ak váhate medzi dvoma veľkosťami, vyberte si tú väčšiu.

 

 

Ako určiť veľkosť?

 

Nechajte sa zmerať našimi profesionálmi v butikoch ALOve, kde vám so všetkým radi pomôžu.

Zistite veľkosť na základe prsteňa, ktorý osoba už nosí. Prsteň môžete umiestniť do tabuľky veľkostí prsteňov alebo zmerať priemer obrúčky.

Ak má byť prsteň prekvapením, tajne zmerajte obvod prsta pomocou nite, pásky alebo šnúrky a potom odmerajte dĺžku pomocou pravítka.

 

 

Úprava veľkosti prsteňov

 

Ak sa vôbec neviete rozhodnúť pre veľkosť prsteňa a chcete, aby bol veľkým prekvapením, môžete skúsiť veľkosť odhadnúť alebo si objednať priemernú veľkosť. Ak sa vám "odhad" nepodarí, nemusíte sa obávať, pretože vám bezplatne upravíme veľkosť presne podľa vašich predstáv, vymeníme prsteň alebo vyrobíme nový vo veľkosti, ktorú potrebujete.

Zlatníci v našom štúdiu vám bezplatne zväčšia alebo zmenšia prsteň o 2-3 veľkosti. Zmena veľkosti prsteňov zvyčajne trvá 2-3 týždne. Ak má prsteň špecifický dizajn, a preto ho nemožno zmenšiť alebo zväčšiť bežným postupom, vyrobíme vám nový prsteň. V tomto prípade môže byť dodacia lehota dlhšia. U niektorých designov je pri zväčšení prsteňa potrebné pridať zlato alebo ďalší kameň. V takýchto prípadoch bude cena navýšená o príslušnú čiastku. Možnosť bezplatnej úpravy veľkosti alebo výmeny za inú veľkosť platí len vtedy, ak je prsteň nepoužívaný, nenosený.

Marketing