alove-logo
0
0 €
  • Domov
  • Pomôžeme vám vybrať zásnubný prsteň snov!

Pomôžeme vám vybrať zásnubný prsteň snov!

05. 06. 2023

Chystáte sa vysloviť tu najromantickejšiu vetu a svoju milovanú požiadať o ruku? Dali sme pre vás dohromady všeobecného radcu, na čo sa pri výbere zamerať a akým smerom sa uberať. Pravdou ale zostáva, že svoju partnerku poznáte najlepšie vy. Podľa štýlu obliekania, make-upu i vlasov už poznáte a viete, či ísť cestou starej dobrej klasiky alebo hľadať extravagantný zásnubný prsteň.

Pomôžeme vám vybrať zásnubný prsteň snov!

Prvý krok: Farba zlata

 

Pre prípad, že si neviete rady a potrebujete poradiť so základnými princípmi výberu prsteňa, pripravili sme pre vás základné pravidlá, podľa čoho zvoliť farbu zlata, farbu kameňa, tvar alebo veľkosť. Začnite u farby zlata, na výber máte biele, žlté a ružové. Najpopulárnejšie je u zásnubných prsteňov biele zlato, ktoré je neutrálne, a predovšetkým s čírymi diamantami pôsobí čisto a elegantne. Biele zlato lichotí ženám so studeným tónom pleti, blondínkam s modrými očami. Žlté zlato je naopak vhodné pre tmavšie typy a tie, ktoré ctia tradície. Od pradávna bolo žlté zlato brané ako možnosť číslo jedna, pretože pôsobí draho, je nezameniteľné a výrazné. Ružové zlato je stále zatiaľ skôr raritou, ktorá je vhodná pre nekonvenčné ženy, ktoré sa rady odlišujú.

 

Druhý krok: Druh kameňa

Farbu zlata ste vybral a prichádza otázka kameňa? Najprv sa zamyslite, či hľadáte skôr prsteň s centrálnym kameňom alebo i so settingom naviac. Tradične sa u zásnubných prsteňoch siaha po centrálnom diamante, prípadne centrálnom drahokame a až u snubných prsteňoch sa volí variant settingu.

 

 

Pokiaľ hľadáte jemný prsteň, ktorý bude pôsobiť romanticky, vyberte svetlý kameň. Najtradičnejším je číry diamant, potom akvamarín, ruženín, ametyst alebo topás. Ďalej sa môžete inšpirovať i jej šperkovnicou alebo prsteňom jej mamičky a babičky. V prípade extravagantných prsteňov sú populárne zafíry, rubíny a smaragdy. Teplé tóny drahokamov najlepšie ladia s ružovým zlatom, so žltým zlatom vynikajú smaragdy a k bielemu zlatu sa hodí farba akákoľvek.

 

 

Tretí krok: Veľkosť a tvar kameňa

 

V poslednom rade musíte vyriešiť i veľkosť a tvar kameňa. Najbežnejšími sú guľaté tvary, s ktorými nikdy neurobíte chybu. Pokiaľ ale chcete dať najavo, že vám na výbere extra záležalo, siahnite po štvorcovom brúse. Veľkosť kameňa súvisí aj s karátmi, naštudujte si nášho sprievodcu, aby ste v tom mali jasno. Možností je síce neúrekom, nenechajte sa však rozhodiť a dajte na svoj inštinkt. U zásnub je predsa v hre omnoho viac, ako len jeden nový prsteň.

 

Marketing